Ulvova Mylläri Haminan Kesäteatterissa 2016

Karhean kaunis komedia ihmisyydestä

Haminan uusi kesäteatteripaikka avataan heinäkuussa suomalaisella suosikkikomedialla, Arto Paasilinnan Ulvovalla Myllärillä.

Gunnar Huttunen on mylläri, hyväsydäminen, ahkera ja rehellinen mies, mutta käyttäytyy joskus oudosti.
Ulvoo yökaudet ja pitää kyläläisiä hereillä. Näyttelee elukoita. Ei semmoinen peli vetele. Kyläläiset päättävät, että mylläri on saatava mielisairaalaan, vaikka eivät kyläläiset tunnu itsekään ihan täyspäisiä olevan…

Ulvova Mylläri tarjoaa Paasilinnan parasta antia: erikoislaatuisia henkilöhahmoja ja nohevaa sanailua.
Kaiken hauskuuden takana on kuitenkin kysymys erilaisuuden hyväksymisestä, joka ei lakkaa olemasta
alati ajankohtainen aihe.

Komedian on dramatisoinut (v. 2000) Juha Vuorinen ja sen tulee Haminan Kesäteatteriin ohjaamaan kotkalainen ohjaaja-näyttelijä Pia Lunkka. Rytmin ja komiikan taituri-Lunkan edellinen ohjaus Haminan Teatteriin syksyllä 2015 oli suoranainen yleisömenestys.

Näytelmän nimiroolin tekee Olle Tepponen vastanäyttelijänään Marianne Hagman (kuvassa). Muissa rooleissa nähdään Haminan Teatterin osaavia harrastajia, kaikkiaan yli 20 esiintyjän joukko,  jossa on mukana niin kokeneita konkareita kuin uusiakin kasvoja. Työryhmässä nähdään mm. Portimon, Mylläriä sympatiseeraavan poliisimiehen roolissa Raimo Kaistala, joka vuonna 1989 näytteli Haminan Kesäteatterissa Myllärin roolin Arto Hyvärisen ohjauksessa. Näytelmä tekee siis paluun Haminan Teatterin ohjelmistoon uudella dramatisoinnilla ja päivitetyllä ylöspanolla uudessa kesäteatteripaikassa, joka sijaitsee aivan Haminan kaupungin sydämessä, viehättävässä historiallisessa linnoituksessa, Hämeenlinnan bastionissa.