Yleistiedot

Haminan Teatteriyhdistys ry on aktiivinen harrastajateatteriyhdistys ympyräkaupungista. Yhdistyksen päätoimialaan kuuluu Haminan Teatterin toiminnan pyörittäminen. Teatterin toimisto ja teatterisali sijaitsevat Raittiustalolla (Isoympyräkaru 30 A) Haminan puiston laidalla. Teatterin päivittäistoimintoja pyörittää osa-aikaisesti palkattu henkilökunta..

Riveissämme on noin 200 jäsentä, joista osa harrastaa teatteria näyttämöllä asti ja iso osa toimii näyttämön takana talkooväkenä mm. lavastuksen ja puvustuksen tehtävissä ja ravintolatoimikunnan toiminnoissa. Haminan Teatteriyhdistys ry on sekä Suomen Harrastajateatteriliiton, että Työväen Näyttämöiden Liiton jäsen. Ammattijohtoisena harrastajateatterina Haminan Teatteri tarjoaa korkealaatuisia teatteriesityksiä, joihin tavallisimmin on palkattu ammattiohjaajia, -koreografeja ja -muusikoita. Tuotantoihin otetaan mieluusti mukaan uusia harrastajia.

Meitä kaikkia yhdistää halu toteuttaa mieleenpainuvia ja monipuolisia teatterielämyksiä erilaisille teatteriyleisöille, sekä ikimuistoisia osallistumisen ja osallisuuden kokemuksia hyvin erilaisille, eri-ikäisille ja -taustaisille teatterin tekemisestä kiinnostuneille harrastajille. Teatteri järjestää omien tuotantojensa lisäksi mahdollisuuksien mukaan Raittiustalon näyttämölle myös erilaisia vierailevia teatteriesityksiä, sekä vaihtuvia teatterialan koulutus- ja kurssitusmahdollisuuksia, sekä kahvilateatteritoimintaa teatterin ravintolassa tuotantojen lomassa.

Useita teoksia vuosittain

Tuotamme n. 3-5 esitystä vuodessa: