Puntilan isäntä ja hänen renkinsä Matti

Ailahtelevainen isäntä viihdyttää yleisöä Haminan Teatterissa marras-joulukuussa

Haminan Teatterissa nähdään syyspuolen pääensi-iltana Bertolt Brechtin kirjoittama, kosteahko komedia Puntilan isäntä ja hänen renkinsä Matti. Näytelmä saa ensi-iltansa perjantaina 11.11. ja sitä esitetään ke, pe ja su 18.12. saakka. Näytelmän ohjaa Janne Lonka, yksi Haminan Teatterin luotto-ohjaajista ja lavalla nähdään seitsemän harrastajanäyttelijän taidokas ensemble.

Brechtin luoma Puntilan isäntä on ailahtelevainen persoona ja mies, joka ei lasiin sylje. Päissään isännästä sukeutuu varsinainen palkollisten ystävä ja ymmärtäjä, mutta selväpäistä isäntää sietää työväen karttaa. Ailahtelevaisen miehen rinnalta löytyy tarkkanäköinen ja omanarvontuntoinen autonkuljettaja Matti.

Vaikka Brecht kirjoitti alkuperäisteoksen (Herr Puntila und sein Knecht Matti) 40-luvun lopulla, näytelmästä löytyy varsin ajankohtaisia teemoja eriarvoistuneeseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin Suomessa. Mielenkiintoisia teatterihetkiä on luvassa, jos kohta myös ratkiriemukasta komiikkaa. Näytelmä soveltuukin vallan mainiosti
pikkujoulujuhlia viettävien ratoksi.