Seitsemän suloista syytä -musiikkikomedia

Mitä jos seitsemän oikein osuisi omalle kohdalle?

Haminan Teatteriyhdistys ry valmistelee parhaillaan kesäteatterituotantoa viime kesänä avattuun uuteen kesäteatteripaikkaan (Hämeenlinnan bastioni, Roopertinkatu 8).

Antti Sevannon käsikirjoittama ja ohjaama Seitsemän suloista syytä on vastaansanomattoman viihdyttävä ja vauhdikas musiikkikomedia ja soveltuu koko perheelle. Näytelmän aiheena on monen suomalaisen unelma: lottovoitto ja tapahtumat sijoittuvat erään perheyhteisön kesäiseen mökkiviikonloppuun. Henkilöhahmojen kiperään tilanteeseen on helppo samaistua; varmasti jokainen on joskus leikitellyt ajatuksella: mitä, jos omalle kohdalle osuisi ”seitsemän oikein” ja entä, jos muut saisivat tietää siitä!?

Näytelmä valmistuu ensi-iltaan tänä vuonna poikkeuksellisesti jo heti Juhannuksen jälkeen, tiistaina 27.6. Esitykset jatkuvat 16 näytöksen verran 11.8. saakka.

Juhannuksen jälkeen, ensi-iltapäivänä 27.6. kesäteatteripaikassa lienee hieman vähemmän lunta kuin tässä kuvassa. Toiveet ovat kuitenkin pilvissä, aivan kuten Vilkin Jussin viskelemä lumi helmikuussa. Kuvassa kesänäytelmän lottovoittajapariskunta Noora (Mari Teittinen) ja Samuli (Jussi Vilkki). Kuva: Matti Toikka.

 

Seitsemän suloista syytä -musiikkikomediaa siivittää mukaansatempaava musiikkikattaus viime vuosien hittejä ja ikivihreitä, kaikkiaan 13 tunnistettavaa kappaletta näyttelijöiden esittäminä. Koreografina toimii Titta Tunkkari ja laulut harjoittaa Irma Montiel. Näytelmän puvustus- ja lavastussuunnittelusta vastaa Haminan Teatterin kokenut luottotiimi: Pirjo Kotkavuori-Porkka & Tero Porkka talkootyöryhmineen. Rooleissa nähdään kaikkiaan 24 laulavaa harrastajaa – mukana myös taitavia lapsinäyttelijöitä.  Esitystuotanto pyrkii houkuttelemaan kesäteatteriin myös perheitä ja eri ikäisiä katsojia laajalla ikähaarukalla; kesäteatteri halutaan ajatella ja tarjota koko perheiden yhteisenä kesäharrastuksena.

 

Yhteistyötä – ihan laakana!

Poikkeuksellisen varhain alkavan esityskauden aikataulusuunnittelussa on tehty yhteistyötä Haminan Palloilijoiden kanssa, jotta esitykset ja pesäpallopelit eivät sattuisi päällekkäin. Lisäksi HP:n Naperoleirin aikaan teatterin väki varautuu tarjoamaan pesäpalloilijoille perheineen musiikkikomediaa yhden näytöksen verran (1.8.) ja yhteistyö ulottuu myös leirin tapahtumiin ja Naperoleirin maskottihahmon toteutukseen. Haminan Teatteriyhdistyksen ja Haminan Palloilijoiden yhteistyö on jälleen uusi toiminnallinen kulttuuriyhteistyön muoto Haminassa ja se jatkuu edelleen vuoteen 2018, jolloin Haminan Kesäteatterissa tullaan näkemään pesäpalloaiheinen näytelmä.

 

Haminan Teatterin ”asiakasomistajuus” kannattaa!

Kesällä 2016 valmistuneeseen kesäteatterikatsomoon myytiin viime vuonna toista sataa nimikkoistumapaikkaa. Oman nimikkoistuimen 100 eurolla ostaneet saavat tänä keväänä etuosto-oikeuden musiikkinäytelmän lippuihin edullisesti ”asiakasomistajahintaan”. Ennakko-ostoaika jatkuu 7.4. saakka ja siihen mennessä jokainen paikan omistaja voi varmistaa, että pääsee istumaan esityksessä juuri sille omalle nimikoidulle paikalleen. Ennakkoliput voi toisaalta lunastaa myös avoimina pääsylippuina, jotka voi käyttää mihin tahansa teatterinäytökseen esityskaudella. Ennakkoliput löytyvät Haminan Teatterilta ja myös katsomopaikkoja on edelleen kaupan! Oman nimikoidun istumapaikan voi lunastaa itselleen ja/tai kaverille ja samalla pääsee tukemaan kesäteatteritoiminnan kehittämistä uudessa kesäteatterissa.

 

Katso kesäteatterin sijainti ja ajo-ohjeistus sekä paikoitusalueet tästä.